Jumaat, 27 Disember 2013

Semalam punya hal...

Assalammualaikum,
Tak pasal-pasal semalam  mc...memang bangun dari tidur ada rasa sakit kepala tapi hanya sakit yang mild jer...so p kerja..sampai office turun café p bli breakfast...beli tak hinggat selera harimau sampai 2 bekas..hahahaha...satu bekas roti canai 2keping satu lagi bekas bubur ayam plus mini sosej...hehehehe...sejak melepasi fasa awal kehamilan selera menjadi-jadi..naik dari café terus makan roti canai 2keping kat meja opis...makan dengan penuh selera...after 1hour.....hmmmm bueekkkkkk..segala roti ngn kuah bagai ditolak2 keluar dari mulut...nasib tak termuntah kat dalam opis.....muntah beria sampai kepala jadi bengang/berdenyut2...duduk diam2 kat tempat sendiri...pandang pc...lama2 tak bole tahan sbb bila tgk pc pon mata kabur n kepala makin berdenyut2..call KK salak dan tanya bole tak awal kan appointment memandangkan sepatutnya memang appointment semalam tp pukul 2ptg...nasib misi yang angkat call cakap bole..terus kuar opis n gerak ke KK salak...time drive mmg ade rasa nak termuntah lagi nasib bole dikawal...tapi sampai kat kk salak amik kooo rasa mcm nak terkeluar semua usus...sampai klinik dalam 1030pg,jumpa doktor pukul 115ptg...huhuhuuhu...spjg masa tunggu bole tdo n muntah lagi sekali kat toilet..akhirnya bila jumpa doc...terus dapat pakej mc sehari dengan kene buat BP monitoring setiap minggu sampai tarikh appointment berikutnya dengan doktor....doktor cakap takut ada masalah lain sbb hb darah still low dan berat badan naik mendadak,,,huhuhuuhuhu..Ya Allah jauhkanlah dari segala masalah semasa kehamilan ini...mood skrg tak berapa sedap hati...tp sedapkan jugak hati...cakap dengan suami yang saya rasa takut..suami pesan banyakkan berdoa inshaAllah takde ape2..hmmmmm ok.Harap2 begitula amin.Next checkup kene minum air gula pulak untuk kali kedua...ayokkkkkk

mc semalam







Tiada ulasan:

Catat Ulasan