Rabu, 19 September 2012

Menghitung hari...

Assalammualaikum...lama sungguh tak menjenguk blog sendiri...hehe...malas sungguh...sungguh2 malas sejak mengandung nie...minggu nie almost 39wk kandungan saya...mmg tgh menghitung hari n masa...edd awal dari klinik swasta 29 sept...tapi edd klinik kerajaan 24 sept....ape2 pon standby jer sebarang kemungkinan utk bersalin...perasaan?hmmm...takut...gembira..hmmm tp buat cool jer..takmo pikir sgt...berdoa semoga dipermudahkan urusan ketika bersalin dan diringankan segala kesakitan ketika bersalin....amin..doakan yer...;)

Ahad, 25 Mac 2012

Happy Birthday sayang mama Faris Danish & Faris Darwisy...

Birthday boy..Faris Danish (4Mac) & Faris Darwisy (9Mac)

Kek Angry Bird..tak sempat nak ambik gamba dah cacat..bebudak nie tak sabar dah tgk dicucuk2 kek tu!!!!alahai....
Raseyer tak lengkap sambut harijadi tanpa kek..walaupon birthday boy 2org..takper larrkan kongsi satu kek:).....hadiah tak kongsi setiap sorg dapat sebijik basikal....;)

Menu untuk sambutan birthday kecil2lan..bihun soto,bergedel daging,nasi goreng cina,nuget,fries & keropok.

goody beg utk kengkawan birthday boy..

geng danish & darwisy kat umah nenek... cousin ayon,umairah n amir

bersungguh-sungguh tiup lilin..hehe:)

tetamu birthday boy..tq ya..:)
next year kita buat meriah lagi..this year takleh nak buat grand2 coz keadaan diri mama yang tak mengizinkan..insyaallah ada rezeki tahun depan mama buat yang lebih besar sikit..sayang anak mama Danish &Darwisy!!!




Sabtu, 24 Mac 2012

tertunai sudah hajat Abah:)..alhamdulillah

Sebenarnya dah lama dah aku perasan abah teringin benar nak merasa makan makanan arab...hmm setiap  kali lalu restaurant Al-Rawshah kat Kg Pandan abah selalu cakap..
abah: 'sedap sgt kot nasi arab ,tiap kali kita lalu restauran arab nie mesti penuh jer'..
aku:'abah nak ker?'
abah:'taklar..'..
tapi aku tau kalo  dah berkali2 lalu restauran nie mesti dia akan cakap so ape maksudnya????...
dan ahad yang lepas kebetulan mak abah tdo umah aku kat sepang nie so aku teringat nak tunaikan hajat abah merasa nasi arab...jadi tengahari ahad yang lepas kami ke...

Saba Restaurant Cyberjaya..(restauran yang direkemenkan oleh kwn opis)

Menu:Lamb Mandy 2 pinggan saiz regular,chicken mandy saiz regular..n chicken chop(takde dlm gambo,walaupon amik saiz regular nasi dia punya lar byk siap bole tapau balik sbb tak abis ..hehe)

memasing order oren juice(super duper pekat n sedap!!!)...aku sirap n mineral water..yang kat sebelah darwisy tue my beloved mak:)

anak buah aku..ayon..yang kat belakang tue my beloved abah..
Puas dah...tertunai sudah hajat abah:)..alhamdulillah..

Jumaat, 23 Mac 2012

Pot Luck yang lama dahhh....hehehe

nie citer pot luck yang diaturkan oleh kwn2 opis...actually nie citer makan2 yang dah basi dah...ader lar dlm jumaat bulan lepas...disebabkan sindrom 'M' melanda sejak diawal2 mengandung nie..tu ler sebab citer nie baru di kuarkan...hmmm..mengandung kali nie alah lain macam sikit..hmmm..sabor jer larr..meh layan gamba erk...

secara keseluruhan makan2 yang dibawa pagi jumaat tue..sori larr tak ingat dah tarikhnya:p


saya bawak nasi impit n rendang ayam jer...tapi kat opis sikit pon saya tak sentuh rendang ayam...hehe..cuma nasi impit n lauk kat bawah nie jer saya ulang makan dari pg sampai ptg!!nak tau lauk aper???meh tgk...





















terubat keinginan saya dapat makan sambal cili padi ikan bilis mak ...http://memorintorinaellisa.blogspot.com/ 
jgn tanya saya camner kesedapanya...sebab yang teringin sgt tu bb dlm perut nie..:)hehe

Rabu, 22 Februari 2012

Stand mixer lagik...murah2!

Salam...ingat lagi tak tahun lepas my hubby belikan stand mixer  jenama The Bakers..
kat sini..http://dapurkayumamaana.blogspot.com/2011/11/saya-suka-bulan-november.html
haaa..skrg..kat groupon ade lagi jual kupon stand mixer nie..murah2..rm 450 dari rm750..jimat!



stand mixer The Baker


so aper lagi..bole cepat2 grab kupon nie bagi sesaper yang mmg dah lama mengidamkan stand mixer cam nie..so far saya mmg jujur dan ikhlas belom mencuba kehebatan stand mixer nie..memandangkan kesibukkan pindah rumah dan ditambah bulan2 pertama kandungan..biasa lar..pening2 dan loya membantutkan semangat saya untuk ke dapur!hehe..:)
pada sesaper yang mmg berhajat untuk memiliki stand mixer camnie..nie lar peluang untuk jimatkan duit..grab cepat kupon nie kat http://www.groupon.my/deals/national-deal/eik-seng-machinery/715970056 sebelum habis waktu tamat tawaran kupon nie..ok..babai

Isnin, 13 Februari 2012

Tahun Baru,Umah Baru,Anak Baru...hehehe..;)

Salam semua...rase yer belom terlambat lagi kan nak ucap selamat tahun baru..hehehe:)...alah masih lagi diawal bulan februari...sebenarnya banyak yang berlaku lately nie..n byk sgt nak diceritakan..byk sampai tak tau mane satu nak citer dulu..hehe..
okey....
1st sekali nak bagitau..alhamdulillah kami sefamily akhirnya dah dapat masuk umah baru..walaupon tak baru..tapi baru utk kami..hehe..enviroment baru...jiran baru...berbulan2 tunggu..akhirnya maulidur rasul yang berlalu kami official sudah jadik warga sepang..umah pon belom abis kemas..macam tongkang pecah...taktau nak mula yang mane dulu..tapi nasib baik ade suami yang sangat ringan tulang..hehe..tq hubby..luv  u so much!..

2nd..:)..i'm pregnant again!!hehe..for my 3rd baby..alhamdulillah...doakan baby dalam kandungan sehat n cukup sifat yer...tak kisah larr bb gurl or boy...asal baby sihat n cukup sifat itu sudah cukup bagi kami suami isteri...rezeki yang tak ternilai bagi kami...alhamdulillah..thank you ALLAH...insyaallah akan kami didik zuriat kami sebaik-baiknya...

3rd..hmm.alhamdulillah..kpi for last year sgt memberangsangkan markahnya...huhu..alhamdulillah rezeki baby kot!:)

4th..hmmm...byk larr nak citer..byk sgttt....hmmm kalo dah ingat nanti kita citer satu2 yer..skrg mood adalah sgt meMabukkan..hehehe..biasalah 3bln yang pertama loya,muntah..tak selera makan n yg sangat berCinta adalah gastrik n pedih ulu hati...hmmm..nanti kita citer pasal bulan2 pertama kandungan saya...
Sebelum menutup cerita ini hari...kita layan pic nie yerr....:)..


after bulan okt 2012 akan bertambah ahli pulak..;)