Ahad, 25 Mac 2012

Happy Birthday sayang mama Faris Danish & Faris Darwisy...

Birthday boy..Faris Danish (4Mac) & Faris Darwisy (9Mac)

Kek Angry Bird..tak sempat nak ambik gamba dah cacat..bebudak nie tak sabar dah tgk dicucuk2 kek tu!!!!alahai....
Raseyer tak lengkap sambut harijadi tanpa kek..walaupon birthday boy 2org..takper larrkan kongsi satu kek:).....hadiah tak kongsi setiap sorg dapat sebijik basikal....;)

Menu untuk sambutan birthday kecil2lan..bihun soto,bergedel daging,nasi goreng cina,nuget,fries & keropok.

goody beg utk kengkawan birthday boy..

geng danish & darwisy kat umah nenek... cousin ayon,umairah n amir

bersungguh-sungguh tiup lilin..hehe:)

tetamu birthday boy..tq ya..:)
next year kita buat meriah lagi..this year takleh nak buat grand2 coz keadaan diri mama yang tak mengizinkan..insyaallah ada rezeki tahun depan mama buat yang lebih besar sikit..sayang anak mama Danish &Darwisy!!!




Sabtu, 24 Mac 2012

tertunai sudah hajat Abah:)..alhamdulillah

Sebenarnya dah lama dah aku perasan abah teringin benar nak merasa makan makanan arab...hmm setiap  kali lalu restaurant Al-Rawshah kat Kg Pandan abah selalu cakap..
abah: 'sedap sgt kot nasi arab ,tiap kali kita lalu restauran arab nie mesti penuh jer'..
aku:'abah nak ker?'
abah:'taklar..'..
tapi aku tau kalo  dah berkali2 lalu restauran nie mesti dia akan cakap so ape maksudnya????...
dan ahad yang lepas kebetulan mak abah tdo umah aku kat sepang nie so aku teringat nak tunaikan hajat abah merasa nasi arab...jadi tengahari ahad yang lepas kami ke...

Saba Restaurant Cyberjaya..(restauran yang direkemenkan oleh kwn opis)

Menu:Lamb Mandy 2 pinggan saiz regular,chicken mandy saiz regular..n chicken chop(takde dlm gambo,walaupon amik saiz regular nasi dia punya lar byk siap bole tapau balik sbb tak abis ..hehe)

memasing order oren juice(super duper pekat n sedap!!!)...aku sirap n mineral water..yang kat sebelah darwisy tue my beloved mak:)

anak buah aku..ayon..yang kat belakang tue my beloved abah..
Puas dah...tertunai sudah hajat abah:)..alhamdulillah..

Jumaat, 23 Mac 2012

Pot Luck yang lama dahhh....hehehe

nie citer pot luck yang diaturkan oleh kwn2 opis...actually nie citer makan2 yang dah basi dah...ader lar dlm jumaat bulan lepas...disebabkan sindrom 'M' melanda sejak diawal2 mengandung nie..tu ler sebab citer nie baru di kuarkan...hmmm..mengandung kali nie alah lain macam sikit..hmmm..sabor jer larr..meh layan gamba erk...

secara keseluruhan makan2 yang dibawa pagi jumaat tue..sori larr tak ingat dah tarikhnya:p


saya bawak nasi impit n rendang ayam jer...tapi kat opis sikit pon saya tak sentuh rendang ayam...hehe..cuma nasi impit n lauk kat bawah nie jer saya ulang makan dari pg sampai ptg!!nak tau lauk aper???meh tgk...





















terubat keinginan saya dapat makan sambal cili padi ikan bilis mak ...http://memorintorinaellisa.blogspot.com/ 
jgn tanya saya camner kesedapanya...sebab yang teringin sgt tu bb dlm perut nie..:)hehe