Selasa, 10 Disember 2013

Big Bad Wolf Book Sales 2013

Assalammualaikum..
Malam kelmarin menggila beli buku kat miecc serdang..sales gile2 buku kt pameran nie...setiap tahun kot ada kalau tak silap..tahun nie pameran bermula dr 6Dec sampai15Dec 2013 dan masa jualan adalah 24jam tanpa henti..so mmg tak yah la nak tergesa2 sebab time non peak hour pon bole pegi..ada kawan yg pegi kul 3 pagi balik sampai ke subuh semata-mata ke pameran nie..hahahaha..
Saya pegi bawak anak-anak so takdelah buat keje nak pegi pepagi buta..asalnya nak pegi hari sabtu sebab danish demam jadi abahnya cancelkan..tp sebab sudah berjanji dengan bebudak  mesti lar ade yg menuntut.. Hehehehe..jadi malam semalam abahnya tunaikan janji bawak ke Miecc The Mines..gerak dari rumah dalam pukul 8.30malam sampai sana lebih kurang pukul 9malam..masa sampai nak parking bole tahan jem yer..tapi alhamdulillah senang plak dapat parking malam tu..ramai yg bawak beg tarik ke pameran nie..memula pelik jugak.. eh dah kenape ramai yg bawak beg tarik nie?! Bila da masuk dewan pameran baru paham hahahaha senang bila bawak beg tarik nie senang nak sumbat buku yg nak dibeli sambil berjalan lagi mencari buku lain.. Kawasan dewan mmg luas giler..dan buku yg dihimpunkan adalah dimaklumkan oleh dj pameran adalah lebih kurang 3 juta buku pelbagai jenis dan variasi.. Wow 3juta!!!
Masuk ke dewan pameran bermula lar misi mencari buku..saya n suami tak keliling pon ke bahagian lain mmg terus tuju ke bahagian kanak-kanak..Danish da merengek2 nak cari buku Thomas n Friends yg si Darwisy pulak kecoh nak buku Dinosour.. Huhuhu alahai la anak..layankan jer.
Puas membelek buku-buku yang dorang nak terus ke kaunter bayaran..hasil borongan malam tu adalah sebanyak 28buah buku hanya 2 buah jer buku untuk mama yer selebihnya buku anak-anak.Rasa yer sangat berbaloi dengan harga yang dibayar sebab jika dibandingkan kalau beli di book store mmg tak dapat harga yg kami bayar malam tu..😉
Baki cuti sekolah nie adalah aktiviti anak-anak kat rumah selain main mainan dorang dgn melayan ipad dan tab..sebab ade byk buku colour dan kerja yang dah dibeli.Lagi pon lepas nie abah yer dah masuk shif malam so memang takkan berjalan kemana-mana.

Ke ruang masuk parking



Hasil borongan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan