Selasa, 8 Januari 2013

Belajar lagi :)

Assalam semua , sejak dah menjadi emak kepada 3 orang anak nie...semangat mak2 sangat lah menyerlah..acehhh cehh..hehe..bukan per rasa nak memperbaiki dan belajar ilmu2 kedapuran sangat lar membuak2..hari tue yang dah lama dah tertengok kat Groupon.com.my kelas baking untuk buat bun n muffin kat Levain De Pastry Sdn.Bhd,Kajang...

nie lar tempat yer...jenuh nak cari kawasan perindustrian bukit angkat :P

harga kelas adalah rm99 utk seorg daripada harga asal rm250..murah kan?!!!ok lerrr tue..bawak badan jer datang, semua bahan n peralatan dah disediakan siap bawak balik ape yang kita buat lagi..kelas tue ajar 15 jenis roti n 2 jenis muffin..


jenis roti n muffin yang diajar..

so nak dijadikan cerita aku dah pi attend pon class nie pada 16 December 2012...


semangat pi awal takut tak jumpa tempat nie sekali terawal lar pulak..hehe kelas start kol 1030am tapi sampai 1000am dah tercegat kat pagar kilang nie...kawasan perindustrian bukit angkat nie kawasan perindustrian baru...byk kilang kecik2 mcm kilang IKS tapi kebanyakkannya kilang kat situ masih kosong...masa pi attend kelas nie mmg tak snap ape2 gambar pon..nanti part 2 punye kelas kita upload gambar kelas n masterchef yang ajar ek..ermm aku amik jugak advance class untuk roti tapi kelas advance 2hari sabtu n ahad nie 12hb&13hb January 2013.....k tu nanti kita citer lain..:)
Alhamdulillah...ilmu yang diajar sangat berguna..chef yang ajar nama dia Masterchef Eric Wong..berpengalaman luas dalam bidang pastry dlm 20tahun..balik umah roti yang buat kat kelas kena balun makan dek budak2 n bapak budak..dorang dok puji mama buat sedap.hehehe..lebar senyum sampai ke telinga dipuji anak2 n husband..hehehehe maka yer mmg tak dapat lerr nak show off gambar roti yang buat sendiri kat kelas..nanti buat sendiri guna resepi masterchef eric kita tunjuk k..:)
tapi muffin sbb tak dapat nak bawak balik jadi yer malam tu buat lerr muffin bagi anak2 n husband rasa..

 muffin vanilla

muffin coklat



1 ulasan:

  1. PERMANENT DOCTOR NEEDED - URGENT !!!

    We are Owner and Operator a General Practice (GP) Clinic in Bandar Sungai Long, Bangi and Putrajaya (Presint Diplomatik - Klinik Pakar KASIH).

    We are looking for a dedicated Medical Officer Requirements at Bandar Sungai Long Clinic:-
    Lady doctor
    MBBS or equivalent from a recognized institution approved by Ministry of Health Malaysia
    Possess valid Annual Practicing Certificate
    Registered with Malaysia Medical Council
    Minimum 2 years working experience in Obstetric & Gynecology
    Attended an Obstetric Life Saving Skill
    Attended A Neonatal Resuscitation Program
    Working hours negotiable with minimum on-call
    Very attractive salary

    Kindly please send to recommend CV to: aznial@gmail.com

    Clinic information:-

    PUSAT RAWATAN SUNGAI LONG
    NO. 12 JALAN SL 1/13
    BANDAR SUNGAI LONG
    43000 KAJANG
    SELANGOR

    BalasPadam